Turist biro "Zborski grad"

 Razgledni toranj
 Svježe informacije o zboru i FAQ

1

 Informacije
 Osnovni podaci o zboru

PR

 Internet cesta
 IZLAZ

IZ

[ENGLISH][HRVATSKI]

------------------------------------------------------------

 Razgledni toranj
 Svježe informacije o zboru i FAQ

1

 Ulazni pano
 Početni menu

UL

 • Pitanja za sve posjetitelje:
  • Ima li uskoro kakav koncert?
   Zbor redovito održava koncerte, a kad i gdje će se održati sljedeći, pogledajte na popisu!
  • Kako se postaje članom zbora?
   Zbor s veseljem očekuje nove članove. Audicije za nove članove održavaju se jedanput godišnje, i to po običaju početkom akademske godine. No, novi muški glasovi dobrodošli su tijekom cijele godine, pa muški možete ugovoriti audiciju i sada! Kontaktirajte nas na [email protected] ili na telefon (01) 4813 321 / 4813 320.
  • Gdje su zborske prostorije i prostorije za održavanje proba?
   Sve zborske prostorije se nalaze u Zagrebu. Službene zborske prostorije s malom dvoranom za probe nalaze se na Opatovini 11. (u samom centru grada). No većina proba održava se u zgradi INA Naftaplin-a na Subicevoj 29 (blizu Kvaternikovog trga).
 • Pitanja za članstvo:
  • Koje se djelo sprema i kad su probe?
   Podaci vezani za ova dva pitanja dnevno se mijenjaju, a katkad proba zakazana za jedno djelo bude u stvari održana za drugo. Obično se vježbaju djela za sljedeća dva koncerta, a svježe podatke o probama možete uvijek dobiti na telefonima društva (01) 4813 321 / 4813 320.
   Trenutno stanje (12. II.): Poulenc, Stabat mater: cetvrtak/žene, petak/svi.
  • Kakvo je stanje s turnejama?
   Ove godine u planu su tri turneje:
   • Od 22. do 25. IV., Budimpešta.
   • Oko 7. VI., tri dana, Lisabon.
   • VII. mjesec, tjedan dana, Pula.
  • Kad je sljedeći tulum?
   Tulumi se obično održavaju poslije koncerta održanog u Zagrebu, no obavijest o njima često se pojavi tek na zadnjoj probi prije samog koncerta. Izgleda da treba dolaziti pjevati koncerte, da se pravodobno dozna i za tulum!
 • Postavite novo pitanje na adresi [email protected]!

Idi (natrag) na Sadržaj stranica.

------------------------------------------------------------

 Informacije
 Osnovni podaci o zboru

PR

 Ulazni pano
 Početni menu

UL

Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" utemeljen je 1948. godine. Zbor su vodili ugledni hrvatski glazbenici: Mladen Jagušt, Duško Prašelj, Lovro Županović, Adalbert Marković, Dinko Fio i Vladimir Kranjčević.

Od 1987. godine vodstvo Zbora preuzima Saša Britvić. Zbor "Ivan Goran Kovačić" nastupao je pod ravnanjem Lovre pl. Matačića, Milana Horvata, Pavla Dešpalja, Nikše Bareze, Vjekoslava Šuteja, Uroša Lajovica, Gerda Albrechta, Kazushija Ona, Hansa Grafa, Kurta Masura, Pinchasa Steinberga, Lorina Maazela, Gustava Kuhna, Dimitrija Kitaenka, Sir Yehudi Menuhina, Antona Guadagna i drugih.

Zbor redovito gostuje u inozemstvu: SADu, Kini, Koreji, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji.

Nastupao je na znamenitim festivalima poput Maggio Musicale Fiorentino, Bečki svečani tjedan, Settembre musica u Torino, Flaneries Musicales u Reimsu, XXI. Festivalu francuske glazbe u La Chaise Dieuu, Varaždinske barokne večeri, Dubrovački ljetni festival, te uz ugledne orkestre kao što su Bečki simfoničari, Moskovska državna filharmonija, Orkestar gradskog kazališta u Firenzi, Orkestar nacionalne opere u Monte Carlu, Gewandhausorchester iz Leipziga, Slovensku filharmoniju, Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar Hrvatske Radiotelevizije, Hrvatski komorni orkestar, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske i druge.

Akademski zbor dobitnik je mnogih nagrada i priznanja od kojih izdvajamo Nagradu Rektora Sveučilišta u Zagrebu, Nagradu grada Zagreba i Nagradu "Vladimir Nazor".

Idi (natrag) na Sadržaj stranica.